Кламер БГ - Новини: Кадиев: В друга държава полицаите щяха да застрелят Сидеров

Кадиев: В друга държава полицаите щяха да застрелят Сидеров

България

|
Съб, 11 Ян 2014г. 12:51ч.
Кадиев: В друга държава полицаите щяха да застрелят Сидеров

Не трябва да има никакво колебаниe относно свалянето на имунитета на Волен Сидеров, каза депутатът от БСП Георги Кадиев пред БНТ.

В доклада на главният прокурор пише, че това, което се е случило в самолета, е една стотна от случилото се на земята, отбеляза Кадиев.

В доклада пише, че има и удряне на полицай и късане на пропуски на служители по сигурността на летището, отнемане на лични карти от ръцете на полицаите, обиди с псувни и квалификации от сорта на "наркотрафиканти", допълни депутатът от БСП.

Кадиев, който вече се е запознал с изпратените от главния прокурор до парламента материали по искането за сваляне на депутатския имунитет на Сидеров, уточни, че е ставало дума не за някакъв еднократен емоционален акт. "Скандалът е продължил повече от час и случилото се в самолета, когато Сидеров е крещял на френския дипломатически представител, е нищо в сравнение със станалото после на летището", каза той.

Депутатът от БСП констатира, че полицаите са допуснали да бъдат унижавани от депутатите, тъй като нямат никаква сигурност, че ще получат подкрепа от политиците, ако си вършат работата както трябва.

"Очевидно полицаите са толкова уплашени и смачкани, защото не ги защитаваме, че предпочитат да стоят на страна, като си казват "Сидеров пак ще се измъкне после, а аз не", обобщи Кадиев, и допълни: "Сега е моментът да покажем, че Сидеров няма да се измъкне".

Иначе в друга държава не само, че щяха да набият нападателите, но и да ги застрелят, каза Георги Кадиев.

Той заяви, че изобщо не трябва да има съмнения по въпроса необходимо ли е парламентът да свали имунитета на Волен Сидеров. Трябва да се гласува "за" - сигурен съм не 100%, а 1000 %, посочи той. По думите му има моменти, когато заявяването на ясна позиция и много по-важно от гарантирането на гласове или мнозинство в парламента и това е един от тях.

mediapool.bg