Кламер БГ - Новини: Кабинетът започва да интегрира бежанците на трудовия ни пазар

Кабинетът започва да интегрира бежанците на трудовия ни пазар

България

|
Вт, 21 Ян 2014г. 13:12ч.
Кабинетът започва да интегрира бежанците на трудовия ни пазар

Един от основните проблеми на бизнеса е свързан с работната сила и за неговото решаване може да се помогне с интеграция на бежанците у нас. Това коментира във вторник вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева в отговор на въпрос от представители на бизнеса по време на годишната им среща в правителството

Тя съобщи, че в най-скоро време на бизнеса ще бъде представен цялостен профил на бежанците, според статута им, като се помисли за потенциала за интеграцията в определени сектори на пазара на труда и региони.

По този въпрос правителството, междуведомственият съвет по бежанския въпрос работи съвместно с ОИСР, допълни вицепремиерът.

В отговор на друг въпрос Бобева каза, че по информация от местната власт от 3600 услуги, предоставяни на хората и бизнеса, около 1000 са електронизирани. Тя допълни, че е подготвен проект на стратегия по въпроса за електронното управление, в която се посочва необходимостта от обща платформа за интегриране на всички услуги. Предвиждат се 760 услуги, предоставяни от различните структури на държавата за бизнеса и хората, да бъдат приоритетно електронизирани.

До края на седмицата проектът на стратегията ще е на сайта на правителството, каза вицепремиерът.

mediapool.bg