Кламер БГ - Новини: Испания разби мрежа за фалшиви трудови договори

Испания разби мрежа за фалшиви трудови договори

Европа

|
Вт, 14 Ян 2014г. 13:25ч.
Испания разби мрежа за фалшиви трудови договори

В Испания е разбита мрежа за продажба на фалшиви трудови договори, позволяващи да се получават помощи за безработица или разрешителни за престой в страната, съобщи министерството на вътрешните работи, цитирано от Франс прес.

Общо 422 души са арестувани, включително лица, ползвали фалшивите договори, участниците в престъпната мрежа, която ги доставяла и ръководителят на мрежата. Арестите са извършени в трийсетина града в различни части на Испания, сред които Севиля, Барселона, Мадрид, Билбао и Тенерифе.

"Лицата, плащали за получаването на такива договори, се стремели основно към помощи за безработица, разрешителни за пребиваване в страната при чужденците или достъп до облекчен режим за лишени от свобода", обясни министерството.

Ръководителят на мрежата е жител на Херес де ла Фронтера, в южната област Андалусия. Той създавал фиктивни фирми, чиито управители били най-вече наркомани, на които се плащало за тази работа. Общо десет такива фиктивни фирми са били създадени от това лице, което е имало съучастници и в службите за социално осигуряване.

Загубите от дейността на тази мрежа надвишават 2,6 милиона евро, по данни на министерството.

Четвъртата икономика в еврозоната е в плен на рекордна безработица от над 26 процента от населението в активна възраст.

mediapool.bg