Кламер БГ - Новини: Заражда се нова националистическа коалиция под името "Не на ЕС"

Заражда се нова националистическа коалиция под името "Не на ЕС"

България

|
Пет, 17 Ян 2014г. 14:31ч.
Заражда се нова националистическа коалиция под името "Не на ЕС"

Националисти от седем неправителствени организации ще правят нова националистическа коалиция под името "Не на ЕС", съобщи в петък бившият депутат от "Атака" Кирил Гумнеров, цитиран от БТА.

Гумнеров започна да говори за обща коалиция "Не на ЕС" още, докато беше депутат.

В края на 2012 година той и друг бивш депутат от "Атака" Стоян Иванов учредиха коалиция „Не на Европейския съюз”. В коалицията тогава влязоха Християн-социалният съюз и Съюзът на демократични партии и движения "Ера 3".

"Идеята е да участваме в евентуалните предсрочни парламентарни избори, които очакваме, че е възможно да се произведат до края на тази година. Тъй като очевидно "Атака" вече не представлява националистите и е един придатък на ДПС, нормално е истинските патриоти в България - националистите, да пожелаят да имат собствено реално представителство с теза, коренно различна от тезите, които сега изповядва голяма част от националистите в България", обясни Гумнеров.

Той допълни, че се предвижда в средата на годината в България да се състои среща на най-големите антиевропейски партии и организации от цяла Европа. Целта е да се изгради обща политика и стратегия за координирани действия.

"Смятам, че службите в България изкуствено разделят националистите. Защото национализмът като цяло може да разчита на един постоянен електорат 16-20 процента", каза още бившият депутат.

mediapool.bg