Кламер БГ - Новини: Зам.-министър Петър Киров: Продължаваме надграждането на VTMIS
Морски вести

Зам.-министър Петър Киров: Продължаваме надграждането на VTMIS

Морски вести

|
Нед, 19 Ян 2014г. 22:31ч.
Зам.-министър Петър Киров: Продължаваме надграждането на VTMIS

Зам.-министър Петър Киров, Снимка: Maritime.bg

Зам.-министър Петър Киров, Снимка: Maritime.bg

Със сигурност ще продължим надграждането на VTMIS. Това каза пред Maritime.bg зам.-министърът на транспорта Петър Киров в отговор на въпрос за предстоящите проекти във водния транспорт по ОП „Транспорт”.

Зам.-министърът уточни, че към момента обаче е трудно да се определят другите проекти, по които ще се работи през програмния период.

Киров все пак изтъкна предстоящо изследване, за което ДП „Пристанищна инфраструктура” обяви обществена поръчка в края на миналата година, за нуждите и капацитетите от приемни съоръжения в пет пристанища. „Във връзка с този проект ще преценим евентуален инвестиционен за програмния период”, обясни зам.-министър Киров.

При всички положения сме коментирали с министъра на транспорта различни варианти за цялостно преструктуриране в сектора, но това са сурови идеи, които не са придобили окончателен вид. Аз нищо не съм инициирал”, каза зам.-министър Петър Киров по повод информациите в морските среди, че той инициира преструктуриране в ИА „Морска администрация”.

Киров изтъкна още и факта, че ИА „Морска администрация” не попада в неговия ресор. „Аз не се меся там”, подчерта той.

Попитан за личното му виждане след 10-годишния му опит в агенцията по повод евентуално преструктуриране Киров каза, че е възможна допълнителна оптимизация на работата на ИАМА. „Различни са вариантите, би могло да е както в рамките на сегашната структура, но с промяна разпределението на тежестта, както и с различни преструктурирания, но все още това е въпрос, който не е достатъчно избистрен като концепция”, каза още зам.-министър Киров.

Maritime.bg – Курс