Кламер БГ - Новини: Жириновски към съпартийците си: Никакво пиене и месо, а секс - само 3-4 пъти на година

Жириновски към съпартийците си: Никакво пиене и месо, а секс - само 3-4 пъти на година

Свят

|
Ср, 15 Ян 2014г. 13:58ч.
Жириновски към съпартийците си: Никакво пиене и месо, а секс - само 3-4 пъти на година

Националистическата Либерално-демократическа партия на Русия, оглавявана от Владимир Жириновски, изглежда има претенциите да бъде най- здравата политическа организация в страната. Лидерът на ЛДРП обяви, че членовете на неговата националистическа партия вече са станали вегетарианци, а от нова година за тях също така се въвеждат и "норми за полов живот”, предаде РИА Новости.

"Под влияние на порнографията, порнокасетите и различни подобни фриволни филми у младото поколение се формира норма: "колкото повече, толкова по-добре". Колкото по-рядко, толкова по-добре" заяви Жириновски пред журналисти в кулоарите на Руската дума преди броени дни. "И само тогава, когато има взаимна симпатия. Стандартът е: един път на тримесечие – 3-4 пъти в годината е напълно достатъчно”, продължи политикът.

Той е уверен, че именно в това се изразява здравословният начин на живот: да не се пие, да не се пуши, да не се яде месо, само растителна храна и въздържане от прекомеренили безразборен полов живот. По неговите думи именно с такъв девиз руските либерал-демократи са посрещнали Нова година.

Жириновски обеща, че на Богоявление – 19 януари (по стар стил, както празнуват в Русия)– членовете на ЛДПР ще докажат на практика, че този начин на живот им помага да останат здрави и те ще се потопят в купели, разположени в центъра на Москва.

В същия ден от парламентарната трибуна Жириновски се нахвърли с гневна критика към руското кино, където героите често пушели и пиели. Той предложи да се забрани показването по телевизията на някои филми, включително и на популярния филм "Ирония на съдбата, или Честита баня!”, който по традиция се излъчва по телевизията всяка Нова година. (Сюжетът на филма разказва за един руснак, който се напива с приятели, преди да се прибере вкъщи, сбърква самолета, попада в чужд град на улица с негово име в блок с неговия номер и влиза в апартамент като неговия, без да разбере какво се е случило. Оттам следват редица забавни случки - бел. ред.)

"Това е ирония на нашата култура. Къде сте видели да се напият и да идат в друг град? Това е дивотия, измислили са си всичко. Дома си не може да познае. Същия апартамент, същия ключ и даже обзавеждането е същото. А миризмите там същите ли са? Тези филми са снимани за идиоти", каза Жириновски, цитиран от "Интерфакс”.

"В много други филми героите също са пияни", възмущава се Жириновски. "Дядо Мразовците са пияни, Снежанките са пияни, полицията е пияна, шофьорите са пияни. След това се учудваме на отношението на чужденците към нашата страна”, отбеляза той.

Гневното изказване на известния с крайните си позиции Жириновски предизвика усмивки на лицата на много от неговите колеги депутати, а председателят на парламента Сергей Наришкин дори се разсмя. "Е, за любимата новогодишна история вие, естествено, напразно я споменахте тук, не биваше” – каза той със смях, обръщайки се към Жириновски.

Жириновски просто се пошегува, за да не скучае пресата, обявиха от ЛДПР

По-късно депутатът от парламентарната група на ЛДПР Сергей Иванов съобщи, че изказването на лидера на партията за ограничаването на половия живот на либерал-демократите било шега. "Разбира се, това е шега. Как може да го възприеме това нормален човек? Вие какво си мислите, че Владимир Волфович е толкова глупав, че ще заповядва на депутат, член на партията или на обикновения гражданин колко пъти да бъде с противоположния пол? Това е за скучаещата преса”, заяви той РИА Новости.

"Коментарите на лични теми винаги са били търсени от медиите", поясни той. "Изказването на Жириновски за забрана на пушенето, употребата на алкохол и за вегетарианската храна също трябва да се приемат като шега", добави Иванов.

Превод Евгения Генчева

mediapool.bg