Кламер БГ - Новини: Една от фенските организации на "Левски" обяви готовност за протести

Една от фенските организации на "Левски" обяви готовност за протести

България

|
Пон, 27 Ян 2020г. 14:43ч.
Една от фенските организации на "Левски" обяви готовност за протести

Една от влиятелните фенски групировки на "Левски" - "Ултрас Левски", подкрепи ръководството на синия тим и обяви готовност за протести.

Това е една от четирите организации, чиито представители в петък се срещнаха с премиера Бойко Борисов, за да обсъдят бъдещето на тима, след публичната закана на Васил Божков, че няма да може да издържа футболния клуб, ако държавата му отнеме лотарийния бизнес.

"Hе желаем да извръщаме глави от случващото се в държавата, където във всеки един аспект на обществено-социалния живот нещата все по-отчетливо придобиват характеристиките на едноличен режим. Вярваме в постулатите на правовата държава, в спазването на Конституцията на България, в разделението на властите и в частната инициатива. И нека който не спазва законите такива, при каквито две страни - частна и/или държавна, доброволно са влезли в правни и търговски взаимоотношения, да поеме своята отговорност, която трябва да се докаже в и от съда и да произведе правно решение", посочват от организацията.

"Заявяваме категорична позиция против използването на държавния апарат, като репресивна машина работеща "по целесъобразност" за изземване, реваншизъм или обслужване на интереси от неизяснен произход и чрез недемократични методи. Изразяваме нашата готовност за протести, тъй като този пореден смущаващ случай от дневния ред на държавата този път засяга пряко и развитието на нашия клуб", допълват феновете.

От фенската организацията заявиха "категорична подкрепа към настоящото ръководство на "Левски" на база поставените през последната година основи за дългосрочно и професионално управление".

"Стартираме кампания "Долу ръцете от Левски!", с която целим да заявим категорична позиция срещу съмнителните схеми и начини, по които поставени лица се спускат в "Левски", а клубът се употребява като политически инструмент. Основният акцент в кампанията е да призовем и консолидираме привържениците на "Левски" за излизане от летаргията и за изразяване на позицията им там, където е нашето място, на трибуните", посочват от "Ултрас Левски".

От организацията призовават за обединение на "синята" общност и масово закупуване на абонаменти карти за предстоящия полусезон.

Другата фенска организацията с много силно влияние - Националният клуб на привържениците (НКП), засега не излиза с подобен призив.

В събота пък тръст "Синя България", който е миноритарен акционер в отбора, обяви, че няма да допусне "клубът и неговите привърженици да бъдат използвани за корпоративен лобизъм или за защита на лични търговски интереси".

mediapool.bg