Кламер БГ - Новини: Една от управляващите партии в Полша призова за бойкот на британска компания

Една от управляващите партии в Полша призова за бойкот на британска компания

Европа

|
Четв, 09 Ян 2014г. 07:55ч.
Една от управляващите партии в Полша призова за бойкот на британска компания

Една от управляващите партии в Полша - Полската селска партия, призова за бойкот на британска дистрибуторска верига в отговор на критиките, които премиерът на Великобритания Дейвид Камерън отправи срещу полските имигранти в страната си, съобщиха информационните агенции.

Веригата "Теско", за чийто бойкот настояват полските управляващи, е вложила в Полша над 2 милиарда евро, но същевременно дава работа на 30 000 местни служители.

Камерън критикува привилегиите, с които се ползват полските имигранти, работещи във Великобритания и по-специално възможността да препращат детски надбавки на децата си, останали в Полша.

Премиерът на Полша Доналд Туск обяви, че Варшава ще се противопостави на всякаква промяна на правилата за европейската миграция в пределите на Европа, за което настоява Камерън.

Още в края на декември Камерън каза, че безусловното отваряне на британския пазар на труда за работниците от новите европейски членки през 2004 г. е било колосална грешка. Това изказване беше остро критикувано от полския нобелов лауреат за мир и основател на синдиката "Солидарност" Лех Валенса.

mediapool.bg