Кламер БГ - Новини: Евродепутати ще оценят ситуацията с бежанците в България

Евродепутати ще оценят ситуацията с бежанците в България

България

|
Пет, 17 Ян 2014г. 11:46ч.
Евродепутати ще оценят ситуацията с бежанците в България

Делегация от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент (ЕП) ще посети България от 20 до22 януари, за да направи оценка на ситуацията на търсещите убежище лица и на бежанците, като ще се фокусира върху пристигащите от Сирия, съобщиха от информационното бюро на ЕП в България.

Членовете на Европейския парламент ще се срещнат с представители на различни български власти, сред които ще са министърът на вътрешните работи, председателят на държавната агенция за бежанците, депутати, представители на Върховния комисариат за бежанците на ООН и на други организации, които работят в тази област.

Делегацията ще инспектира бежанските центрове във Военна рампа и Харманли, и бежанския лагер в Пъстрогор. Предвидено е и посещение на българо-турската граница.

На 22 януари в 12.30 ч. в сградата на Информационното бюро на Европейския парламент в София ще се състои пресконференция с участието на делегацията на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП.

mediapool.bg

Вижте още