Кламер БГ - Новини: Държавните гардове получават тренировъчен комплекс край София, военните – край Пловдив

Държавните гардове получават тренировъчен комплекс край София, военните – край Пловдив

България

|
Ср, 08 Ян 2014г. 17:39ч.
Държавните гардове получават тренировъчен комплекс край София, военните – край Пловдив

Правителството отпусна на гардовете от Национална служба охрана държавен терен край София за създаване на модерен тренировъчен комплекс, а на военните – в пловдивското село Марково.

След като в началото на миналата година охранителите от Националната служба за охрана (НСО) получиха военното летище в Доброславци, се взимат още четири имота около него, които са в землищата на Нови Искър и селата

Доброславци, Мировяне и Кътина.

Заедно с вече ползваните терени ще се оформи комплекс за професионална подготовка на държавните гардове, който отговаря на съвременните изисквания на страните-членки на Европейската мрежа за охрана на публични личности, се казва в съобщението на правителствената информационна служба.

На военното летище в Доброславци охраната на първите ни мъже прави сухи тренировки за тестване на автомобилите и реакция в случай на заплаха.

С друго решение правителството даде и два имота с площ от над 3 дка в пловдивското село Марково на Българската армия. Имотите са необходими за изпълнение на функции и дейности на военни формирования, е посочено в съобщението.

mediapool.bg