Кламер БГ - Новини: До 300 души на стадионите по време на футболните мачове

До 300 души на стадионите по време на футболните мачове

Спорт

|
Съб, 23 Май 2020г. 15:17ч.
До 300 души на стадионите по време на футболните мачове

Максималният брой хора, които ще бъдат допускани на футболните мачове след възобновяването на първенството, което се очаква на 5 юни, е 300 души, става ясно от насоки на Министерството на младежта и спорта.

Запалянковци обаче няма да се допускат никъде на стадионите.

Спортните съоръжения ще бъдат разделени на три зони – вътрешност (зони за футболисти, треньори и съдии), трибуни (седалките, ВИП зоната и журналистическите ложи) и външна част, като в даден момент във всяка зона не може да има повече от 100 души. Максимум 10 представители на медиите ще могат да наблюдават мачовете на живо.

Футболистите ще пристигат в предварително дезинфекцирани транспортни средства с минимум 1.5 метра разстояние между лицата. В съблекалните ще се влиза с предпазни маски. Препоръчва се играчите да се къпят един по един.

Излизането на отборите на терена ще става без придружаващи деца, без ръкостискания, поздрави, отборни снимки и други подобни церемонии.

Пресконференциите след мачовете ще бъдат виртуални.

При положителна проба за новия коронавирус на футболист той трябва веднага да се изолира и да се спазват препоръките на здравните власти. "Клубът не бива да съобщава позитивния резултат на пресата до момента, в който няма окончателна диагноза", пише още в насоките.

mediapool.bg