Кламер БГ - Новини: Дипломира се първият випуск на медицинския факултет на СУ

Дипломира се първият випуск на медицинския факултет на СУ

|
Вт, 10 Дек 2013г. 21:12ч.
Дипломира се първият випуск на медицинския факултет на СУ

29 доктори по медицина, 10 медицински сестри и 19 души с квалификация „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ – това е равносметката на първия випуск по медицина на СУ „Св. Климент Охридски“. Дипломите им бяха връчени на тържествена церемония в Аулата на университета.
 
- Изключително съм щастлив, че съм тук днес на дипломирането на този голям випуск. Блестящите резултати, които показахте на изпитите, са знак за добрите възможности на нашата нация, - заяви в словото си Симеон Сакскобургготски, бивш министър-председател на Република България, чието правителство взе решение за създаване на Медицинския факултет. Той беше сред почетните гости на тържеството.

- През 2002 г. идеята за създаване на Медицинския факултет се осъществи след много труд и усилия от мен и проф. Биолчев. Това ме прави особено горд, че днес имам честта да връча дипломите на първия випуск, завършил успешно Медицинския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, - каза проф. Любомир Спасов - декан на Медицинския факултет и директор на Университетска болница „Лозенец“.

Той прочете Хипократовата клетва, а всички дипломанти я повториха тържествено, както повелява традицията сред медиците.
 
Абсолвентите получиха поздравителни адреси от Росен Плевнелиев, Президент на Република България, Пламен Орешарски, Министър-председател на Република България, проф. д-р Анелия Клисарова, министър на образованието и науката, и д-р Таня Андреева, министър на здравеопазването. БЛС награди отличниците с грамоти и им пожела условия за успешна реализация

у нас, а не в чужбина.

bnt.bg