Кламер БГ - Новини: Депутат от ГЕРБ и жена му – пловдивски общинар, осъмнаха с изгорели джипове

Депутат от ГЕРБ и жена му – пловдивски общинар, осъмнаха с изгорели джипове

България

|
Четв, 09 Ян 2014г. 16:53ч.
Депутат от ГЕРБ и жена му – пловдивски общинар, осъмнаха с изгорели джипове

Джиповете на депутата от ГЕРБ Антоний Йорданов и на съпругата му Татяна, която е общински съветник от Пловдив, са горели в нощта срещу четвъртък, съобщиха от местната полиция.

Минути преди 02:00 часа след полунощ е подаден сигнал в полицията, че на ул. "Акация" в Пловдив горят два джипа "Мерцедес" и "Тойота". Огънят е бил потушен от екип на пожарната. Извършен е оглед и е назначена пожаро-техническа експертиза. Полицаи продължават разследването на причините за инцидента. Информацията за собствеността на автомобилите и палежите бе потвърдена в четвъртък и от пресцентъра на ГЕРБ.

"Все още няма установено авторство за запалените два автомобила снощи в Пловдив", каза пред БТА говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. По думите му има данни, че пожарът е предизвикан умишлено, тъй като по задна дясна гума на една от колите има следи от запалителна течност.

От ГЕРБ разпространиха и декларация, с която осъждат инцидента и настояват "МВР, прокуратурата и всички компетентни органи да предприемат незабавни и решителни действия за разкриването на извършителите и евентуалните поръчители на този престъпен акт".

"Категорично заявяваме, че няма да ни уплашат и да попречат на работата ни в полза на пловдивчани и всички български граждани. Очакваме разследващите да достигнат до категоричен отговор дали чрез посегателството срещу автомобилите на двамата представители на ГЕРБ не се цели оказване на въздействие върху политическата им дейност", се посочва още в разпространената позиция.

Преди два дни от доклад на Сметната палата стана ясно, че Антоний Йорданов има несъответствие в данъчната декларация. От справката става ясно, че той не е декларирал придобити от съпругата му дялове в частна фирма.

На сайта на ГЕРБ пише, че 47-годишният Йорданов е по професия физик. Той е втори мандат депутат от ГЕРБ и стана известен преди три години покрай скандален видеоматериал, разпространен от Яне Янев, в който Йорданов убеждава роми да гласуват за местен кандидат на ГЕРБ. Автентичността на записа не бе отречена, но прокурорската проверка не установи нарушения.

mediapool.bg