Кламер БГ - Новини: Депутати от "Атака" видяха сценарий за злепоставяне на партията

Депутати от "Атака" видяха сценарий за злепоставяне на партията

България

|
Пон, 13 Ян 2014г. 13:03ч.
Депутати от "Атака" видяха сценарий за злепоставяне на партията

Има сценарий срещу "Атака", който цели да злепостави партията, обявиха в понеделник пред БНТ депутатите от "Атака" Деница Гаджева и Миглена Александрова по повод последната порция скандали, сътворен от лидера им Волен Сидеров на летище "Варна".

"Защо се стига до една такава ситуация? Защото Сидеров не позволява да го обиждат, обясни. Когато някой го обижда, той пита "Кой си ти и защо ме обиждаш"?", разказа Миглена Атанасова.

На свой Деница Гаджева, която в публичното пространство е известна с по-близките си отношения със Сидеров, на свой ред показа снимка на полицая, който е сочен като бит от политици от "Атака" на летището. Според Гаджева служителят на реда лъже.

"Това е снимка на полицай Колев близо 30 минути, след като е ударен. Защото той твърди, че е ударен пред сградата на Гранична полиция на летището, а това е снимка вътре в сградата на летището", заяви Гаджева и показа снимка, на която се вижда лице в профил, без следи от побой.

"Той има медицинско за кървонасядания по лицето, но това медицинско е извадено в болницата, в която изпълнителен директор е Красимир Петров, бивш депутат от ГЕРБ", обясни Гаджева версията на партията.

Заради скандалите на летище "Варна", главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Волен Сидеров. Според свидетелските показания всичко е започнало в самолета, където Сидеров е влязъл в пререкание с културния аташе на Франция Стефани Дюмортие. Френското посолство официално поиска извинение, но още не го е получило, а Сидеров заяви в неделя, че всъщност французойката го била обиждала, а полицаят на аерогарата го е бил.

В отговор на въпрос защо едва сега се представят снимки, депутатките от "Атака" обясниха, че целта е била "да се погледа сеир". Деница Гаджева настоя и за извинение от френското посолство: "Френското посолство трябва да се извини на нас, защото когато един дипломат, ако наистина тази жена е дипломат, защото е много по-страшно, ако тя е дипломат и си позволява да обижда български национални символи."

На въпроса ще си даде ли Сидеров сам имунитета, Атанасова каза: "Той вчера каза, че няма да пречи на следствието". Гаджева пък отговори така: "Трябва да ви кажа, че ще останете изненадани от това, което ще последва относно имунитетите! В множествено число!"

Главният прокурор все още не е казал дали ще се искат имунитетите и на други депутати от "Атака", участвали в инцидента във Варна. За сметка на това Цацаров каза, че ще се запознае с всички прокурорски проверки, свързани с Волен Сидеров

Преди ден лидерът на "Атака" се обяви за жертва по повод варненския скандал. Без притеснения от свидетелските показания и записите от видеонаблюдението на варненското летище, Сидеров обърна наопаки всички известни досега факти за скандала на 6 януари и се обяви за жертва – както на физически удари и лични обиди, така и на поръчана за компрометирането му провокация.

По повод реакцията на хората от "Атака" след инцидента в социалните мрежи се появи следния виц: "Волен Сидеров бе на посещение в детска градина с цел благотворителност. По-късно пресцентърът на "Атака" съобщи, че децата първи налетели на бой."

mediapool.bg