Кламер БГ - Новини: Денис Родман се извини за изказванията си в Северна Корея; бил пил

Денис Родман се извини за изказванията си в Северна Корея; бил пил

Свят

|
Четв, 09 Ян 2014г. 13:09ч.
Денис Родман се извини за изказванията си в Северна Корея; бил пил

Денис Родман се извини за изказванията си по адрес на затворения в Северна Корея американски мисионер Кенет Бе, предаде Ройтерс, като се позова на цитирано от Си Ен Ен изявление на бившата баскетболна звезда.

"Искам да се извиня, поемам цялата отговорност", казва той, добавяйки, че бил пил след напрегнат ден.

С четвъртото си посещение в КНДР Родман си навлече критики от правозащитници и семейството на намиращия се в затвора американец. В интервю за Си Ен Ен бившата звезда на американския баскетбол намекна, че мисионерът може би сам си е виновен, че е попаднал в затвора, отбелязва Ройтерс.

Сестрата на американец, който е в затвора в Северна Корея, изрази безпокойство, че изказванията на баскетболната звезда Денис Родман по случая пречат на усилията за освобождаването на брат й, предаде Асошиейтед прес.

Кенет Бе, който бе задържан преди повече от година, беше осъден на 15 години принудителен труд за противодържавна дейност.

В интервю за Си Ен Ен във вторник Родман заяви, че отказва да обсъжда казуса "Кенет Бе" със севернокорейския лидер Ким Че-ун и намекна, че Бе може би е заслужил да се озове в затвора.

Родман и други бивши играчи на американската Национална баскетболна асоциация изиграха вчера показен мач в Пхенян по повод рождения ден на Ким Чен-ун, като преди това Родман поздрави лично севернокорейския лидер с песента "Честит рожден ден".

Сестрата на Кенет Бе - Тери Чън, заяви, че брат й не е направил нищо нередно и че Родман не знае какво приказва. "Ясно е, че той не е информиран, че не знае нищо за Кенет или за неговото задържане. Не мисля, че той има каквото и да е право да говори по въпроса или да съди Кенет", посочи Тери Чън.

"Той даде ясно да се разбере, че не иска да помогне. Притеснявам се, че той може да навреди на случая. Родман не знае изобщо какво говори", добави сестрата на 45-годишния Кенет Бе.

Кенет Бе е роден в Южна Корея, но е емигрирал в САЩ през 1985 г. с родителите си и със сестра си. Той получи разрешение да се обади у дома на 29 декември заради празниците.

Преди ареста си Бе е живял в Китай 7 години с втората си съпруга и доведената си дъщеря. От първия си брак той има три деца.

Кенет Бе е имал фирма за екскурзии и е бил водач на 18 групи в Северна Корея преди арестуването си.

mediapool.bg