Кламер БГ - Новини: Денис Родман започна лечение от алкохолизъм след визитата си в Пхенян

Денис Родман започна лечение от алкохолизъм след визитата си в Пхенян

Общество

|
Нед, 19 Ян 2014г. 16:38ч.
Денис Родман започна лечение от алкохолизъм след визитата си в Пхенян

Американският баскетболист Денис Родман е започнал курс на лечение от алкохолизъм в клиника на Източното крайбрежие на САЩ, предаде СиЕнЕн . Според телевизията бившата спортна звезда е постъпил в болницата в сряда – 15 януари, веднага след връщането си от Северна Корея, където подари на лидера на страната Ким Чен Ун баскетболен мач между ветераните от НБА и отбора на КНДР и дори му пя песничката "Happy Birthday to You".

С влиянието на алкохола Родман обясни своето поведение и намеците си по адрес на затворения в Северна Корея американски мисионер Кенет Бе, осъден на 15 години принудителен труд, че може да е виновен. това предизвика острата реакция на семейството на Бе и на правозащитни организации и баскетболистът се извини.

Член на американския баскетболен тим, пътувал до Северна Корея, пък разказа, че спортистите въобще не са знаели, че мачът е организиран в чест на лидера на страната и че не им било платено за проявата.

Денис Родман не за първи път посещава Северна Корея и дори нарече Ким Чен Ун свой приятел, но според правозащитни организации баскетболистът е използван за отклоняване на медийното внимания от събитията в страната.

mediapool.bg