Кламер БГ - Новини: Двама българи са били на борда на Gravity Highway, който удари танкер край Южна Корея (снимки)
Морски вести

Двама българи са били на борда на Gravity Highway, който удари танкер край Южна Корея (снимки)

Морски вести

|
Пон, 30 Дек 2013г. 11:08ч.
Двама българи са били на борда на Gravity Highway, който удари танкер край Южна Корея (снимки)

maritimemaisie2

Двама българи са били на борда на автомобиловоза GRAVITY HIGHWAY, който вчера се сблъска с танкер MARITIME MAISIE, научи Maritime.bg. Информацията бе потвърдена от менинг агенцията, която е изпратила нашите моряци.

При инцидента на борда е бил бъдещият български капитан на автомобиловоза. Двамата българи не са пострадали, в момента са настанени в хотел. Българите не носят отговорност за инцидента.

Maritime.bg припомня, че сблъсъкът стана вчера във водите на Южна Корея, край Бусан, по време на ходовите изпитания на GRAVITY HIGHWAY. На двата кораба е имало общо 91 души – 27-членен е екипажът на танкер MARITIME MAISIE. Няма сериозно пострадали.

Следствие удара, на двата кораба избухват пожари. Щетите на танкера все още се оценяват, но от разпространените снимки става ясно, че са сериозни. Танкерът е транспортирал 29,337 t химикали.

16 съда на бреговата охрана, кораби от ВМС и хеликоптери са били изпратени към района. Около 8 часа е продължила борбата с бушуващите пламъци. Местните власти съобщават, че няма сериозно замърсяване на околната среда

Предстои да бъде направен опит за прехвърляне на товара и горивото на MARITIME MAISIE на друг танкер.

Кораб GRAVITY HIGHWAY (55700gt) е построен в корабостроителница Hyundai Mipo, плава под флага на Бахамските острови, собственост е на базираната в Израел Ray Shipping. Мениджър на кораба е базираната в Република Гърция Stamco Shipmanagement. По информация на Maritime.bg плавателният съд ще бъде чартиран дългосрочно от японската K Line. Инцидентът ще забави доставката на кораба с около 15 дни.

Кораб MARITIME MAISIE (44404dwt) е построен през 2003 г., плава под флага на Хон Конг, мениджър на плавателния съд е базираната в Сингапур MSI Shipmanagement.

В момента се води разследване за установяване причините за инцидента.

Снимки:
maritimemaisie2maritimemaisie1tanker-pojar
Maritime.bg – Курс