Кламер БГ - Новини: Гръцкият президент смята, че е 2014-та ще е добра година

Гръцкият президент смята, че е 2014-та ще е добра година

Балкани

|
Четв, 02 Ян 2014г. 11:57ч.
Гръцкият президент смята, че е 2014-та ще е добра година

Новата година ще е по-добра от предишните години за Гърция, тъй като нещата ще вървят по-добре, каза гръцкият президент Каролос Папуляс след срещата си политическото ръководство на страната за размяна на новогодишни пожелания, предаде радио "Атина", цитирано от БТА.

Държавният глава изрази надежда, че Гърция ще се пребори с кризата и че в страната ще има политическо спокойствие, тъй като по думите му "политическите сътресения не са в интерес на никого". Папуляс призова за решителен отпор на корупцията.

”Ударете корупцията, като изземете парите на корумпираните”, казал държавният глава.

Премиерът Андонис Самарас също коментира, че Гърция има позитивни постижения и даде за пример първичен бюджетен излишък и очакван икономически растеж.

”Това ще е председателство на надеждата за по-добра Европа”, каза Самарас, представяйки приоритетите на гръцкото председателство в Брюксел.

Той подчерта, че гръцкото председателство започва с по-добри индикации за Гърция и Европа и добави, че това, което всички констатират, е, че Атина е възвърнала доверието към партньорите си и уважението, което страната заслужава.

mediapool.bg