Кламер БГ - Новини: В Либия бе убит заместник-министър на промишлеността

В Либия бе убит заместник-министър на промишлеността

Свят

|
Нед, 12 Ян 2014г. 12:34ч.
В Либия бе убит заместник-министър на промишлеността

Заместник-министърът на промишлеността на Либия Хасан ад Друи е бил убит тази нощ в Сирт, на 500 км източно от Триполи, съобщи Франс прес, като цитира източници от силите за сигурност. Той бил застрелян от неизвестни нападатели, докато бил на посещение в родния си град.

"Неизвестни лица го застреляха, когато той излизаше от един магазин", заявил пред Ройтерс член на либийския парламент. Никой не е поел отговорност за нападанието.

Ал Друи беше член на Националния преходен съвет, органа който управляваше Либия в продължение на десет месеца след падането на режима на Муамар Кадафи през октомври 2011 година.

Две години по-късно Либия все още е обхваната от вълна от насилие и целенасочени убийства, като военните и бившите бунтовници често използват насилие, за да наложат исканията си на нестабилното правителство.

Според високопоставен източник, пожелал анонимност, министърът е бил застрелян от друга кола докато е карал, а по-късно са били намерени експлозиви, прикрепени към колата му. Предполага се, че след като бомбата не е избухнала, е било решено да застрелят министъра. Източникът обвини ислямистки активисти, които се опитвали да разширят влиянието си в Сирт.

mediapool.bg