Кламер БГ - Новини: Водеща гръцка компания обновява флота си за да отговори на повишените изисквания на пазара, набира български моряци
Морски вести

Водеща гръцка компания обновява флота си за да отговори на повишените изисквания на пазара, набира български моряци

Морски вести

|
Четв, 09 Ян 2014г. 11:34ч.
Водеща гръцка компания обновява флота си за да отговори на повишените изисквания на пазара, набира български моряци

SONY DSC
Търговията през 2013 г. продължи да бъде предизвикателство за всички участници на пазара, макар че доверието в бизнеса, политическата и финансова среда се е подобрило в сравнение с предходната 2012 г.. Гръцката корабна компания

Goldenport Shipmanagement Ltd. успешно успява да поддържа високо ниво на оползотворяване на флота, макар и на по- ниски цени и при по-кратки (3- 6 месечни) договори за тайм чартър. В условията на постепенно подобряване на пазарната среда това, в съчетание с по-ниски оперативни разходи, дава възможност на Goldenport Shipmanagement Ltd. да поддържа стабилни позиции и да остане конкурентноспособна.

Компанията е възприела политиката да се възползва от високите към момента цени на скрап за да приложи своята стратегия за обновяване на флота чрез продажба на остарели плавателни съдове с голям тонаж, паричните постъпления от които влага за придобиване на по-нови такива. По този начин среднопретеглената годишна възраст на корабите за насипни товари е спаднала до 4 години, а в момента се проучват възможностите за обновяване на контейнерния флот и насочване интереса към висококачествени кораби втора употреба на атрактивни цени.

В този аспект през 2013 година Goldenport Shipmanagement Ltd. е осъществила продажбата на 4 от най- старите си плавателни съдове – MSC SCOTLAND, VASOS, MSC ACCRA и MSC ANAFI, а в края на 2014 г. се очаква да бъдат пуснати на вода новостроящи се 5 кораба за насипни товари.

Официален представител на Goldenport Shipmanagement Ltd. за България е дългогодишният им партньор Apollonian Shipmanagement Ltd., със седалище в гр.Бургас, чиято основна дейност е корабно менажиране – набиране на екипажи, технически мениджмънт на кораби за насипни товари, контейнеровози и танкери. Apollonian Shipmanagement Ltd. е сертифицирана от Germanische Lloyds със стандарт ISO9001:2008 и работи по стандартите на международната конвенция MLC 2006.

“ Продължаваме да набираме цялостни екипажи – изпълнителен и команден състав за работа на контейнеровози и кораби за насипни товари. Българските морски специалисти са търсени и ценени в компанията, а доброто им представяне гарантира постоянен интерес от страна на корабособственика и възможност за израстване в професията“, каза пред Maritime.bg инж. Яни Георгиев, собственик и основател на компанията.

Вижте свободните работни позиции на Apollonian Shipmanagement Ltd. или потърсете повече информация на телефон :056 844 091

Платена публикация

Maritime.bg – Курс