Кламер БГ - Новини: Вигенин ще налага във Великобритания "цивилизационния принос" на България

Вигенин ще налага във Великобритания "цивилизационния принос" на България

България

|
Пет, 17 Ян 2014г. 16:51ч.
Вигенин ще налага във Великобритания "цивилизационния принос" на България

Външният министър Кристиан Вигенин е дал инструкции на посолството в Лондон за "представяне на цивилизационния принос и съвременните културно-политически достижения на страната ни". Това стана ясно в петък от съобщение на външно министерство за тридневната визита на Вигенин в Лондон, започнала в сряда.

По време на среща със служители от различните служби на посолството, Българския културен институт, Училището и църквата към посолството Вигенин е посочил и "необходимостта от съхранение на българската национална идентичност сред младото поколение българи, както и за засилване на интереса към изучаването на български език и литература, българска история и география бяха поставени в центъра на разговорите за задачите и проблемите пред българските училища в Обединеното кралство".

Освен това се е срещнал и с български граждани, работещи и живеещи във Великобритания.

"При засилен интерес бяха обсъдени проблеми на българите в тази страна и бяха набелязани възможни подходи и мерки за решаването им. Кристиан Вигенин призова съгражданите си да предлагат активно идеи и предложения за мерки, насочени към подпомагане на усилията на българските институции за подобряване имиджа на страната ни във Великобритания", съобщиха от министерството.

В рамките на визитата си във Великобритания той е дал и поредица интервюта за водещи електронни и печатни медии като Би Би Си, Скай Нюз, Ай Ти Ви, Ченъл 4, CNN Европа, Радио Би Би Си 4, списание "Икономист" и вестник "Гардиън".

mediapool.bg