Кламер БГ - Новини: Вигенин очаква "признание" от Лондон за приноса на българите

Вигенин очаква "признание" от Лондон за приноса на българите

България

|
Вт, 14 Ян 2014г. 17:40ч.
Вигенин очаква "признание" от Лондон за приноса на българите

Външният министър Кристиан Вигенин заяви, че страховете за масова имиграция на българи във Великобритания не са се оправдали, а по време на предстоящото му посещение в страната очаква "едно признание за всичко, което правят за Великобритания, за техния принос в тяхната осигурителна система, за това, че работят активно и допринасят за развитието на самата държава".

"Е, дали ще го кажат директно, но със сигурност очаквам такъв сигнал. Иначе предстои ми среща и с българската общност в Лондон, във Великобритания по принцип, но среща, на която бих искал да обсъдя все пак конкретно и с българите, живеещи, учещи и работещи там, как тази кампания им се е отразила и да се посъветвам и с тях оттук нататък какви мерки ние самите можем да предприемем, за да подобрим образа на България във Великобритания, което е важно, но и как оттук нататък да взаимодействаме с британските институции", каза Вигенин пред БНР.

По думите му кампанията във Великобритания в голяма степен е влошила образа й в България, "така че и британската страна ще трябва да положи усилия да излезем от тази ситуация, в която бяхме вкарани".

mediapool.bg