Кламер БГ - Новини: Взрив на кола с българска регистрация уби двама души във Виена

Взрив на кола с българска регистрация уби двама души във Виена

Свят

|
Съб, 11 Ян 2014г. 15:53ч.
Взрив на кола с българска регистрация уби двама души във Виена

Двама души загинаха при експлозия в автомобил с българска регистрация във Виена. Инцидентът е станал тази сутрин преди 3.00 часа, предаде ДПА, като цитира полицията.

Единият човек загинал в момента на взрива - от граната, а вторият издъхнал от раните си няколко часа по-късно в болницата. "Нямаме улики, които да сочат, че гранатата е била хвърлена отвън в колата", каза говорител на полицията. В колата не са намерени други оръжия, добавя агенцията.

Полицаи открили мъжете в автомобила, в квартал Отакринг, след като минувач съобщил, че чул изстрели или експлозия. Работи се по идентифицирането на мъжете - на възраст около 50 години.

Причината и обстоятелствата около взрива са неизвестни и се разследват, като се работи по всички възможни версии, уточниха от полицията в австрийската столица.

По-късно от българското МВнР информираха, че избухналият автомобил е с марка БМВ X5. Загиналите са двама австрийски граждани. Собственик на автомобила е българска лизингова компания, а ползвател е български гражданин.

По предварителна информация от полицията причина за експлозията е инцидент с ръчна граната. Не е установена връзката между българина и двамата загинали австрийски граждани. По време на инцидента българският гражданин не е бил в автомобила.

Българското посолство във Виена е в постоянен контакт с местните власти и случаят се разследва от компетентните органи.

mediapool.bg