Кламер БГ - Новини: Взрив на газова бутилка събори къща и затрупа семейство във Ветово

Взрив на газова бутилка събори къща и затрупа семейство във Ветово

България

|
Съб, 18 Ян 2014г. 13:54ч.
Взрив на газова бутилка събори къща и затрупа семейство във Ветово

Къща на два етажа във Ветово беше срината след взрив на газова бутилка. Петчленното семейство е било затрупано, но е оцеляло, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал около 8.50 часа в събота на улица "Черно море" във Ветово, Русенско.

В кухнята, където е била газовата бутилка, е била 55-годишната Гюлтен, която най-вероятно е възнамерявала да готви. Дъщеря й Севгинар на 37 години е била в спалнята с малката си дъщеря – 6-годишната Гайе. По-голямата дъщеря – 12-годишната Анес, е била в другата стая. В къщата се е намирала и прабабата на децата – Айше на 73 години.

В резултат от взрива цялата къща, която е била ремонтирана основно през лятото, се е срутила.

Майката, децата и прабабата са били извадени от притеклите се на помощ съседи, към които са се присъединили екипи на пожарна, полиция и спешна помощ.

На първия етаж е останала затрупана само 55-годишната Гюлтен. За да открият къде точно се намира, пожарникарите непрекъснато разговаряха с нея. След спасителна операция, продължила час и половина, жената е била извадена. Тя е в съзнание, но с множество наранявания и е откарана за лечение в болницата в Русе.

По-тежко е пострадала 73-годишната Айше, която е със съмнения за счупен таз. Тя също е приета в болницата в областния град.

Децата и майка им са без наранявания, но са в силен стрес.

Жените живеят сами, тъй като съпругът на Севгинар работи в Германия.

Газовата бутилка, която е гръмнала, е била заредена за последно преди няколко дни. Ударната вълна е изпочупила прозорците на къщите по цялата улица.

От общината обещаха, че ще потърсят варианти да помогнат финансово на семейството. На първо време останалата без покрив фамилия ще се настани при роднини.

mediapool.bg