Кламер БГ - Новини: Вече може да пускаме онлайн фишове за тото, а след месец и в пощите

Вече може да пускаме онлайн фишове за тото, а след месец и в пощите

България

|
Пет, 27 Дек 2013г. 15:12ч.
Вече може да пускаме онлайн фишове за тото, а след месец и в пощите

Тотоманиаците вече могат да пускат и онлайн фишове за участие в игрите на Българския спортен тотализатор Тото 1 и Тото 2 като комбинират през компютъра си резултатите от срещите и числата, които смятат, че ще им донесат късмет. Системата работи от 27 декември като първият онлайн фиш бе пуснат от спортния министър Марияна Георгиева.

Играчите от по-малките населени места, които нямат компютри вкъщи, пък ще могат да пускат тото фишове и в пощенските станции, където до месец Българският спортен тотализатор ще започне да предлага услугите си. Това съобщи заместник-министърът на транспорта Георги Тодоров, цитиран от ведомствения пресцентър в петък след подписване на договор за сътрудничество между двете предприятия.

Фишовете ще са обработват с помощта на терминали, инсталирани на гишетата на "Български пощи", е обяснил Тодоров. 246 станции не само ще приемат талоните, на и ще изплащат печалби до 200 лева. Над 500 служители на Български пощи ще бъдат обучени да приемат фишове и талони.

Въвеждането на нови дейности е в изпълнение на програмата за финансово стабилизиране на "Български пощи", е заявил Георги Тодоров.

Заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев е казал, че договорът ще има положителен финансов ефект както върху Българския спортен тотализатор, тъй като ще се повиши продажбата на фишове, така и за пощите, които ще получават комисионна от тази дейност.