Кламер БГ - Новини: Вестник имал аудиозаписи от скорошна среща на Бойко Борисов с Георги Първанов

Вестник имал аудиозаписи от скорошна среща на Бойко Борисов с Георги Първанов

България

|
Ср, 15 Ян 2014г. 18:26ч.
Вестник имал аудиозаписи от скорошна среща на Бойко Борисов с Георги Първанов

Възобновяването на проекта АБВ на предишния президент Георги Първанов бе посрещнато почти веднага с компромат, пуснат от столичен седмичник.

В последния си брой вестник "Галерия" съобщи сензационно, че възкресението на проекта АБВ и намеренията на участниците в него да изготвят собствена листа за евроизборите, е подкрепено от бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според изданието Първанов и бившият вътрешен министър в правителството на Станишев Румен Петков са се видели неотдавна с Бойко Борисов в Банкя. Те са говорили за проекта на Първанов, а Борисов обещал финансова помощ за евроизборите. Другият спонсор на Първановия проект бил бизнесменът Николай Гигов.

Публикацията предизвика опровержение, което пресцентърът на Гражданската инициатива АБВ разпространи в сряда следобед. В него се казва, че "Георги Първанов (президент на България 2002-2012 г.) никога не е посещавал дома на Бойко Борисов в град Банкя и години наред не е имал каквито и да е контакти с бившия премиер".

"Написаното в статията е груба и дори смешна лъжа. В тази връзка в близките дни Георги Първанов ще сезира главния прокурор на републиката г-н Сотир Цацаров и ще потърси правата си в българския съд относно тиражираните клевети по негов адрес", се казва в опровержението.

Самият Борисов на влизане в парламента сутринта в сряда заяви пред журналисти, че не се е виждал с Първанов от времето, когато е бил президент, а самият той - премиер. Той отрече да има нещо общо с проекта АБВ и обяви Първанов за "силен политически противник".

В сряда следобед пред Нова телевизия главният редактор на "Галерия" Кристина Патрашкова обяви, че действително Първанов й е казал малко преди тя да влезе в студиото на телевизията, че не е виждал Борисов от дълго време. Тя обаче имала друга информация и в редакцията на вестника се пазел аудиозапис от среща на Борисов с Първанов и Румен Петков сравнително отскоро.

Патрашкова заяви, че няма намерение да пуска засега аудиозаписа, за да останела дискусията "на политическо и морално равнище".

Пред Нова ТВ Румен Петков не даде точен отговор кога се е срещал за последно с Бойко Борисов, като заяви, че "нямал спомен, но срещите му били по-малко, отколкото на Борисов с Делян Пеевски".

"Беше няколко месеца след като той беше премиер - един, два, седем", каза Петков.

А пред "Блиц" бизнесменът Николай Гигов заяви, че не крие, че е приятел и с Първанов, и с Борисов, но не искал името му да се замесва в такива интриги. "Това, че Първанов ми е бил приятел и сега ми е приятел, не означава, че ще ме вкарват в такива простотии. Приятел съм и с Бойко Борисов. Който ме познава добре, знае, че това е пълна, безумна глупост", каза той.

mediapool.bg