Кламер БГ - Новини: Венелина Гочева напусна Съюза на издателите

Венелина Гочева напусна Съюза на издателите

България

|
Четв, 09 Ян 2014г. 18:45ч.
Венелина Гочева напусна Съюза на издателите

Венелина Гочева е подала заявление за напускане на Съюза на издателите в България. В мотивите си тя посочвала, че не желае повече да членува в нито един съюз.

Гочева е член на Управителния съвет на Съюза на издателите в България и управител на "Медийна група България Холдинг", която издава вестниците "Труд" и "24 часа".

Причината да напуснем Съюза на издателите е разединението на медийната общност, издателските войни, които не защитават професионални проблеми, появата на втори етичен кодекс, заявила Гочева, потърсена за коментар от БТА.

По думите й компанията ще продължи да работи за спазване на етичните правила в българската журналистика.

"Медийна група България Холдинг" е информирала на 20 декември 2013 г. управителния съвет на Съюза на издателите в България, че четирите дружества, които са негови учредители, напускат организацията и няма да членуват в нито един от двата издателски съюза. "Медиа Холдинг" АД - издател на вестниците "Дневен Труд" и "Седмичен труд", "168 часа" ЕООД - издател на вестниците "24 часа", "168 часа", "Всичко за семейството", Издателство за списания "Медия" ЕООД - издател на "Идеален дом", "За жената", "Рецепти за здраве", "ГЕО", "Съвременник", издателство "Български фермер" - издател на седмичниците "Български фермер" и "Хоби фермер", ще продължат да спазват Етичния кодекс на българските журналисти, заявила Гочева.

mediapool.bg