Кламер БГ - Новини: Българско куче-инвалид трогна британците

Българско куче-инвалид трогна британците

Европа

|
Вт, 31 Дек 2013г. 16:41ч.
Българско куче-инвалид трогна британците

Българско куче-инвалид събуди състраданието на британците и над 10 000 души настояват то да не бъде евтаназирано, пише британският в. "Саут Уелс аргъс", цитиран от БТА.

Тригодишният териер Боби, който е от България, бил докаран във Великобритания на 21 декември благодарение на две организации, помагащи на болни животни да намерят ново семейство в чужбина. Боби, чиито задни крака са парализирани, бил поверен на приемно семейство от Глочестършър, но то го върнало на Бъдни вечер, само 24 часа след като приело да се грижи за него.

Приемното семейство обяснило, че не може да осигури адекватните грижи за Боби. Тогава Боби бил поверен на Джейн Джоунс, която работи за една от двете организации, спомогнали за докарването на кучето във Великобритания. На 27 декември в дома на Джейн се появили представители на британското Кралско дружество за превенция на жестокостта над животните и взели Боби два часа, след като той бил настанен при новата си собственичка. Представителите на кралското дружество били притеснени от дълбока отворена рана на един от краката на кучето и го отнесли във ветеринарна клиника в Нюпорт. Там лекарите преценили, че животинката трябва да бъде приспана.

Историята на Боби била публикувана в интернет от една от двете организации, довели го във Великобритания и за броени дни 10 172 души се подписали под онлайн петиция на сайта change.org срещу евтаназирането на териера.

Вчера кучето било отведено в клиника в Бристолския университет, където ветеринари

казали, че има дългосрочно лечение, което може да помогне на Боби да живее добре, въпреки че е инвалид.

mediapool.bg