Кламер БГ - Новини: Пета градска болница в София пак е под карантина

Пета градска болница в София пак е под карантина

България

|
Четв, 26 Март 2020г. 14:36ч.
Пета градска болница в София пак е под карантина

Столичната Пета градска болница спира да приема пациенти, освен тези на диализно решение. Това се налага заради потвърдени нови случаи на заразени с коронавирус в лечебното заведение. То беше поставено под карантина в понеделник заради двама пациенти с положителни тестове за Corvid-19. Във вторник работата беше възобновена, а някои от отделениято станаха под карантина.

Сега болницата отново е под карантина, след като в сряда беше потвърден коронавирус и сред персонала. Сред тях е сестрата на депутата Лъчезар Иванов, който сам съобщи, че тя е заразена.

"Регионалната здравна инспекция издаде заповед за преустановяване приема на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради потвърдени случаи на COVID-19 в лечебното заведение. В цялата база отново ще бъде извършена основна дезинфекция", съобщиха от болницата.

Вътрешното отделение, Пулмологията, Спешният кабинет и Реанимацията в болницата са поставени под карантина.

Медицинският персонал на клиники и отделения, които не са под карантина, е поставен под домашна карантина за следващите 14 дни. Хората ще могат да се върнат на работа сле два отрицателни теста за Covid-19.

Медиците от карантинираните отделения ще могат да се приберат вкъщи след два отрицателни теста за коронавирус, а след това трябва 14 дни да са под домашна изолация.

Всички пациенти на болницата, настанени в отделения извън карантинираните, ще бъдат изписани след приключване на лечението им. Болните от отделения и клиники, които вече са под карантина, ще бъдат изписвани, след приключване на лечението и получаване на отрицателен резултат от изследване за коронавирус.

Отделението за диализа на пациенти с бъбречни заболявания продължава да функционира с наличния персонал, при стриктно спазване на изолационните и противоепидемични мерки, допълват от болницата.

mediapool.bg