Кламер БГ - Новини: Мобилни разговори от самолета и когато няма покритие са възможни с VoWiFi

Мобилни разговори от самолета и когато няма покритие са възможни с VoWiFi

България

|
Вт, 19 Септ 2023г. 15:47ч.
Мобилни разговори от самолета и когато няма покритие са възможни с VoWiFi

Мобилни разговори от самолета и когато няма покритие са възможни с VoWiFi

Иновативната услуга VoWiFi (Wi-Fi Calling) на "Виваком", позволяваща мобилни разговори в самолетен режим и дори когато няма покритие на мрежата, ще може да се ползва и новата iOS 17 за най-новите iPhone модели.

Обажданията използват включените минути в абонаментните планове на потребителите, без допълнителни такси и без значение от вида мобилен план, който са избрали, припомня операторът, който предлага услугата от 2018 г. и към момента я поддържа над 215 модела Android устройства от 14 различни бранда, включително Samsung, Huawei, Xiaomi, Motorola и други. с тази версия. А вече ще се предлага и на устройствата от най-новата серия 15, както и по-предишни серии.

Услугата е достъпна през абсолютно всички Wi-Fi мрежи на територията на страната, а Vivacom e единственият телеком у нас, който я предлага и на територията на Европейкия съюз. По този начин компанията осигурява на клиентите си непрекъснато и качествено обслужване без значение къде се намират.

VoWiFi е изключително удобна за потребителите, особено в моментите, в които са на място без мобилно покритие или пък искат да използват своето устройство по време на самолетен режим, когато Wi-Fi мрежа е налична на борда.

Активирането на услугата е напълно безплатно за всички клиенти на оператора – необходимо е само VoWiFi съвместимо устройство със съответната софтуерна версия.

Обажданията през VoWiFi се осъществяват мигновено и с изключително качество на звука. Така защитен разговор може да се проведе, дори при липса на мобилно покритие, независимо дали това се случва в България или в ЕС. Освен това използването на VoWiFi намалява натоварването на батерията на смарт устройството и не са необходими допълнителни приложения, обясняват от телекома предимствата на услугата.

mediapool.bg