Кламер БГ - Новини: Иван Костов разкрива "Политиката отвътре" в нова книга

Иван Костов разкрива "Политиката отвътре" в нова книга

България

|
Пон, 12 Септ 2022г. 18:14ч.
Иван Костов разкрива "Политиката отвътре" в нова книга

Иван Костов разкрива

Бившият министър-председател Иван Костов продължава разказа си за българския преход с новата си книга "Политиката отвътре". Тя идва три години, след като със своите мемоари "Свидетелства за прехода 1989-1999 г." Костов започна да говори за трудния път за модернизирането на България.

В новата си книга той обяснява на достъпен език, защо преходът у нас не завърши с установяването на върховенство на закона. Търси причините за общото разочарование и прави своя анализ на двигателите на прехода и на силите, които все още успяват да се противопоставят на опитите за демократизация на страната.

Иван Костов се позовава на примери от своя опит за правилни политически решения, въвели България сред свободните и развити държави, но и за тези грешки и провали, заради които страната ни да остава в плен на мафията.

Официалната премиера на "Политиката отвътре" ще се състои на 26 септември 2022 г. в 18:30 ч. В Зала 3 на НДК. Тогава своя прочит на изданието ще представи проф. Веселин Методиев.

Входът за събитието е свободен.

Иван Костов е роден през 1949 г. в София. Завършил е образованието си във Висшия икономически институт в София през 1974 г., а до 1989 г. изучава математика в Софийски университет "Св. Климент Охридски". През 1990 г. става депутат във Великото народно събрание, където е председател на икономическата комисия. През 1991 г. е министър на финансите в правителството на Димитър Попов. Същата година става доцент в Техническия университет в София. Костов остава начело на финансовото министерство до края на 1992 г. Народен представител е в 36-ото, 37-ото и 38-ото народно събрание. От 1997 до 2001 г. е министър-председател на България.

mediapool.bg