Кламер БГ - Новини: Борисов няма да ходи в ДАНС, превърнали домът му в "Биг Брадър"

Борисов няма да ходи в ДАНС, превърнали домът му в "Биг Брадър"

България

|
Съб, 18 Ян 2014г. 08:27ч.
Борисов няма да ходи в ДАНС, превърнали домът му в "Биг Брадър"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че няма да ходи в ДАНС, за да го разпитват за сигнала за подслушване и настоя прокуратурата да открие кой продължава да превръща дома му в "Биг Брадър".

В типичния си непринуден стил Борисов се пусна по всички въпроси на деня по време на сбирка на младежките организации на ГЕРБ от Северна България, провела се в Силистра.

Борисов подаде сигнал в прокуратурата по повод твърденията на главния редактор на в."Галерия" Кристина Патрашкова за нови скандални записи за тайна среща между лидера на ГЕРБ, експрезидента Георги Първанов и Румен Петков. На следващия ден обаче прокуратурата разпореди на ДАНС четиримата да бъдат разпитани.

Всеки човек си има стаичка, спалня, кътче

"Излиза една госпожа и казва: Имам запис. Аз затова отидох и подадох сигнал. Аз не съм подал сигнал да ме разпитват. В сигнала много ясно съм описал, че в предаването на Нова телевизия съм слушал как се говори, че в моя дом е имало среща, която е била записана. Всеки човек си има дом, има си стаичка, има си спалня, има си кътче. Това и Конституцията го защитава. Всеки от вас, предполагам, има място, където обича да се усамотява. Всеки има своите тайни, своите изконни мисли. Откъде накъде? Щели да ме разпитват за това, че ме подслушват. Не, намерете ги, арестувайте ги и ги вкарайте в затвора. Това е задачата, а не да ме викат да правят панаир в ДАНС – и аз няма да отида. Да дойдат, да им кажа още веднъж – да си извадят предаването на Милен Цветков. Там ясно и точно е казано, че има запис от среща", каза Бойко Борисов.

Непрекъснато съм в "Биг Брадър"

"За какво ще ме питат - дали гледам телевизия, или някой ми е разказал предаването при Милен Цветков? Все едно съм направил аз нещо, че мине, не мине време, си правят ПР на моя гръб кой дошъл у нас. Аз се чувствам непрекъснато, че съм в "Биг Брадър". Аз като се обадя на някого да дойде, и той вика "А там ли, където записват? Дай да е на друго място"", оплака се Борисов.

"Връщам се в нас, една жена си пуснала снимка във Фейсбук, пред къщата ми - туристи. Тези, които идват да почиват в Банкя, идват и викат: Ама ей тук, на това кьоше ли записват? Откъде гледат? И този Станишев, казва, че те били освободили държавата от полицейщина. Кога четири години преди вас или някои в БСП или ДПС е имал такъв проблем или сме създали в опозицията такъв стрес", попита Борисов управляващите.

Той даде за пример, че му е интересно какъв е бил разговорът на шефа на "Газпром" с Орешарски или как се правят шефове на агенции, но няма къде да го прочете това, защото "за тези работи няма флашки".

Ще работите да ви пукат ушите, за да върнете откраднатите пари

Лидерът на ГЕРБ заяви, че го "ударил ток", като видял заглавията в пресата за нови три милиарда лева дълг.

"Лятото - един милиард, НЕК – един, два, три милиарда. Аз вече не мога да сметна колко са милиардите. Вие ще ги връщате. Нали много обичат да говорят за младите хора. Младите хора ще ги връщат, ама ще ги връщате с лихвите. На толкова милиарди лихвите са милиард. И ще работите, да ви пукат ушите, за да върнете на Станишев, Орешарски и Местан откраднатите пари", заяви Борисов.

Лъжите на БСП

БСП са излъгали цялото общество по най-бруталния начин, каза още Борисов.

"Когато давах оставката, си викам: Ако могат да създадат 250 000 работни места, а ние не можем или ако могат да свалят цената на тока, а ние не можем – да го направят. Затова се дръпнах, казах им: Ще ви дам един глас от нас. Оказа се, че са излъгали", констатира Бойко Борисов.

По данни на Агенцията по заетостта от преди дни безработицата в страната през 2013 г. е нараснала с 0.2% спрямо година по-рано. През миналата година пикът е бил през февруари – 12%, като през август пада до 10.7%, след което отново расте, като средно за цялата година е 11.3%. Агенцията по заетостта отчете още, че през цялата изминала година са били разкрити 250 000 нови работни места.

Правителството на Пламен Орешарски на два пъти намали цената на тока, от както дойде на власт – първо с 5% през лятото, а после с още 1% от началото на 2014 г., но реално това не се усеща от хората, някои от които плащат по-високи сметки спрямо година по-рано.

Кой е циркаджия и смешник

Борисов не подмина и коментарите по повод отминалите и предстоящите избори.

"Ако този, който те е бил десет пъти поред на избори, е циркаджия и смешник, ти какъв си тогава? Шут? Или какъв. Не може да наричаш партията, която те бие десет пъти поред, смешници или циркаджии. Цирковите артисти са много готини. Шегаджиите са душата на всички предавания. Защо ги обиждат", попита с усмивка Борисов.

"След като БСП се разширява с 2 листи, на нас ни отива да се разширим с 3 листи. Иронизирам ги, защото тези писачи там са жалки и смешни – срам за журналистиката, срам за социологията, срам за политологията. Не може, с двама напуснали ГЕРБ депутати да кажеш, че ГЕРБ се разцепи от 97, а когато излиза все едно Борисов, Цветанов, Николай Младенов и Румяна Бъчварова от ГЕРБ, да кажеш, че тя се разширява. Това е срам, това е позор за тези хора. Освен ирония, към тях друго не мога да упражня, иначе бих ги обидил", коментира Борисов намерението на предишния президент Георги Първанов да участва със своя листа на изборите.

Много силна пропаганда, Моника държи партията

"Много им е силна пропагандата. Видяхте опорните точки на Моника. Аз съжалявам, че говоря за жената на Станишев, но всъщност тя им държи партията. Нейните опорни точки и нейните SMS-и към техните депутати и ръководство излизат, затова съм принуден да я цитирам. Тя им дава 3-4 неща, които трябва да повтарят всеки ден, и всички вкупом почват да ги приказват. Всички от БСП почват в един глас: Първанов – предател, Станишев – демократ, Борисов – лош, еди кой си – добър. Говорят едно и също", каза Борисов.

mediapool.bg