Кламер БГ - Новини: Борисов: Не съм се срещал с Първанов на луната, под земята, в банята ми, в тоалетната ми

Борисов: Не съм се срещал с Първанов на луната, под земята, в банята ми, в тоалетната ми

България

|
Пет, 17 Ян 2014г. 09:12ч.
Борисов: Не съм се срещал с Първанов на луната, под земята, в банята ми, в тоалетната ми

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че след като Георги Първанов е напуснал президентството не е имал никаква среща с него.

"От поне година и половина или две, когато той напусна президентството – в този период между клетвата на Росен Плевнелиев и Георги Първанов, той ме покани на кафе, отидох до неговата вила, говорихме и оттогава не само в Банкя, в хижи, вкъщи, на Луната, под земята, в метрото, в банята, в тоалетната ми, не съм се срещал с Първанов". Това каза Бойко Борисов пред Нова телевизия по повод поредната серия на нерегламентирано записани разговори, които бяха пуснати в медиите, според които лидерът на ГЕРБ се е срещал с предишния президент във връзка с рестарта на проекта АБВ.

"Между ГЕРБ и АБВ коалиция няма и няма да има", каза Борисов. Не искам да ми намесват името в шантажа, който се прави в момента, и в случващото се в БСП, допълни той.

Според него, ако има нерегламентирано подслушване, това е тежко престъпление и трябва отговорният да влезе в затвора, независимо кой е той.

По повод сигнала за незаконно подслушване, който Борисов внесе в четвъртък в прокуратурата, той заяви, че е постъпил "както повелява законът".

"Описах всичко, което знам, което съм гледал по национален ефир. Чувал съм шантажа и заплахите, свалил съм тези записи с шантаж и заплахи и съм ги предал на главния прокурор", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не вярва в сегашните служби на МВР и ДАНС, защото именно те са се забърквали в такива скандали през годините.

"Когато в Пловдив откривахме поредната детска градина, казах как ще стане технологията на подслушванията – чрез нерегламентирани подслушвания. Аз не съм толкова вярващ в сегашните служби на МВР и ДАНС, защото през годините те се забъркаха именно в такива скандали, като Галерия, Мишо Бирата", каза Борисов.

По думите му флашките с информация се носят в "едни медии, цензурирани и си вземат каквото им харесва или части от

разговора, за да направят монтаж".

На молба да даде пример за такива записи, Борисов каза: "В предаването на вашия колега Милен Цветков слушах Кристина Патрашкова, която каза, че има запис, на който аз, Първанов и Румен Петков сме се срещали. Аз казвам, че от поне година и половина или две, когато той напусна президентството – в този период между клетвата на Росен Плевнелиев и Георги Първанов, ме покани на кафе, отидох до неговата вила, говорихме и оттогава не само в Банкя, в хижи, в къщи, на Луната, под земята, в метрото, в банята, в тоалетната ми, не съм се срещал с Първанов".

"Цинизмът и шантажът, който правят в момента, аз не желая по никакъв начин да ми замесват името. Никой няма право нерегламентирано да ме шантажира. Аз с кой човек какво говоря, си е лично моя работа", заяви още Борисов.

Той потвърди, че се е срещал с бившия вътрешен министър Румен Петков и са говорили за АЕЦ "Белене". "Даже поканих

Делян Добрев и им казах моите условия – ако не се дават държавни пари, държавна гаранция, договор за изкупуване на ток, ако тези условия ги има, за мен няма лошо да е частен този проект", каза Борисов.

mediapool.bg