Кламер БГ - Новини: Бойко Борисов: Най-сериозният проблем е липсата на лявоцентристка партия

Бойко Борисов: Най-сериозният проблем е липсата на лявоцентристка партия

България

|
Пет, 10 Ян 2014г. 11:52ч.
Бойко Борисов: Най-сериозният проблем е липсата на лявоцентристка партия

Най-сериозният проблем в България е липсата на лявоцентристка партия. Това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

"Много често се коментира в публичното пространство за проблеми в център-дясно. Всъщност, истинският проблем в България е това, че няма лява партия. В момента имаме т.нар. левица, която изцяло се ръководи от ДПС, и в същото време основните им тези са повече центристки и десни. Давам пример с въвеждането на плоския данък, с отказа да се премахне данък “лихва” и т.н", коментира лидерът на ГЕРБ.

Според него "в център-дясно проблеми няма, защото има силна дясноцентристка партия ГЕРБ, която побеждава левицата и либералите в десет поредни избори за различни институции, по-малка, но влияеща на общественото мнение коалиция на Реформаторския блок и няколко други партии в център-дясно, които са с по-малък електорален ресурс, но също с немалък потенциал – БЗНС, РЗС, движение “22 септември” и други".

"Затова считам, че най-сериозният проблем в България е липсата на лявоцентристка партия, която да отстоява не само интересите на своите гласоподаватели, но преди всичко и авторитета си, защото вие виждате в изказванията на г-н Местан ясно прозира, че те са хората, които и ръководят, и определят политиката, и налагат своята програма за изпълнение. Давам пример с начина, по който Йордан Цонев отряза Станишев за данък “богатство” през 2015 година", пише Борисов.

mediapool.bg