Кламер БГ - Блог: Градински хибискус
Градински хибискус
градински,хибискус,hibiscus moscheutos,hibiscus coccineus
Кламер БГ

Градински хибискус

Градински хибискус
Можете лесно да създадете своя блог след като направите своята безплатна регистрация


Hibiscus coccineus (Texas Star)

Многогодишно изправено храстче идващо от югоизточните щати на Америка. Листата са силно насечени, наподобяващи тези на конопа.Цветовете са алено червени или бели.Цъфтежът започва от началото на лятото до средата на есента.Предпочита влажна почва ,но издържа кратко засушаване.Размножава се от семена.

Hibiscus moscheutos

Многогодишно храстовидно ,блатно растение.Предпочита мочурливи, блатисти ,богати на хумус почви.Цветовете са огромни и много красиви,макар и еднодневки.Цъфтежът започва юли месец и продължава до първи слани.Предпочита слънчево, до полусенчесто изложение. Размножава се от семена и връхни резници.В местата с по студен климат, преди настъпването на зимата, растението се подрязва и мулчира. На пролет, може да се подреже на половина , за обилно разклоняване .

Crimson-eyed rose-mallow

Luna Red

Lady Baltimore

Lord Baltimore

Hibiscus syricaus

Този вид хибискус е голям храст или малко дърво,в зависимост от подрязването.Родината му е Западна Азия.Напълно зимоустойчив за нашата страна.Размножава се със семена, зелени, и полузрели резници.Спрямо почвата, изисква умерено влажна и богата на хумус . Цветовете са бели, и в червено-лилавата гама, прости и кичести. Прекрасно се поддава на подрязванеи оформяне като мини дръвче.

Автор:
Нед, 17 Юли 2016г. 15:59ч.