Кламер БГ - Новини: Бисер Миланов-Петното е обвинен за закана с убийство

Бисер Миланов-Петното е обвинен за закана с убийство

България

|
Пет, 17 Ян 2014г. 11:51ч.
Бисер Миланов-Петното е обвинен за закана с убийство

Скандално известният с провокаторските си акции Бисер Миланов-Петното вече е обвиняем за закана с убийство, съобщи БНТ в петък, позовавайки се на информация от прокуратурата. Става въпрос за случай отпреди половин година, когато Петното заплашил жена по време на антиправителствен протест в градинката пред Народната библиотека, уточни БНР.

Миланов става обвиняем само два дни, след като главният прокурор Сотир Цацаров разпореди да бъдат прегледани всички преписки и досъдебни производства, по които "протича" името на русенеца. В събота от прокуратурата ще поискат постоянния му арест.

Миланов бе показно арестуван от барети заедно с десетина свои сподвижници, сред които и дясната му ръка Йордан Бонев. Те бяха закопчани от служители на специализирания отряд за задържане към СДВР – "Кобра", пред парламента в сряда.

Повод за ареста му стана репортаж на бТВ, в който Миланов бе заснет как бута репортерка, дърпа й микрофона и накрая отнема от оператора й часовник, защото подозира, че в него е скрита записваща техника. Прокуратурата образува дело за хулиганство по този случай. Петното е обвиняем и за насаждане на расова омраза.

mediapool.bg