Кламер БГ - Новини: Бивш зам.-екоминистър иска оставката на наследника си заради незаконните сметища

Бивш зам.-екоминистър иска оставката на наследника си заради незаконните сметища

България

|
Пет, 24 Ян 2014г. 13:57ч.
Бивш зам.-екоминистър иска оставката на наследника си заради незаконните сметища

Бившият заместник-министър на околната среда и водите от правителството на ГЕРБ Ивелина Василев поиска оставката на сегашния ресорен зам.-министър Чавдар Георгиев и на цялото политическо ръководство на ведомството заради обявеното в четвъртък намерение на Европейската комисия да даде България на съд заради лошото управление на отпадъците и по-специално заради 113 незаконни сметища.

За пореден път се доказва липсата на доверие от страна на ЕК към това правителство и по-специално в сферата на околната среда, коментира пред журналисти в кулоарите на парламента Василева, която в момента е депутат.

Тя припомни, че за по-малко от година вече имаме две дела в Европейския съд, които са стартирали по време на Тройната коалиция. Това става, когато природозащитните организации и хората са изключително притеснени относно това, което се случва в Странджа, допълни народният представител.

Василева прогнозира поредица от други наказателни процедури, "причинени от същите тези лица, които бяха на власт по време на Тройната коалиция". Тя припомни, че Чавдар Георгиев беше зам.-министър на

колоната среда и водите и по време на кабинета "Станишев". Той беше този, заради когото започна наказателната процедура за общия устройствен план в Царево, беше този, който през средата на 2009 г. не знаеше изобщо какво да прави, когато приключи срокът по Директива за отпадъците, коментира депутатът от ГЕРБ.

Ще предизвикаме парламентарен контрол и изслушване на министерството, за да видим как ще се справи с всички образувани наказателни процедури от страна на Брюксел заради неспазване на европейското екологично законодателство.

mediapool.bg