Кламер БГ - Новини: Бареков се настани в политическия център с цел – "капитализъм с човешко лице"

Бареков се настани в политическия център с цел – "капитализъм с човешко лице"

България

|
Съб, 25 Ян 2014г. 16:50ч.
Бареков се настани в политическия център с цел – "капитализъм с човешко лице"

Бившият водещ на попфолк програми по пловдивски нощни заведения, телевизионен водещ и ексшеф на свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев ТВ7 – Николай Бареков, официално влезе в събота в политиката, самонастанявайки се в централния й спектър.

Като основна амбиция на доскорошното си телевизионно предаване, прераснало в движение и партия - "България без цензура", той обяви постигането на "капитализъм с човешко лице" чрез поне два управленски мандата.

"Имаше един български политик, все още го уважавам – Симеон Сакскобургготски. Той поиска 800 дни. Ние искаме управление, което ще си заслужим, най-малкото в рамките на два политически мандата. В средата на първия ще има рязко подобрение на икономическия климат в страната и доходите на хората. В края на първия мандат ще инициираме референдум за Велико народно събрание и конституционни промени за реформа в съдебната власт и институцииите", представи накратко вижданията си за бъдещето на страната Бареков, чийто професионален партньор в миналото бе небезизвестната маймунка Чита.

Бившият лидер на НДСВ се оказа единственият пожален от новия кандидат-премиер, който не пропусна да заяви негативното си отношение към всички останали основни политически играчи и бивши управляващи.

"Имаме противници от двете страни. От едната – коалицията на БСП и ДПС. Ще поискаме отстраняването на тази коалиция... От другата – отрочетата на Луканов: Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Георги Първанов, Румен Петков, Меглена Кунева и, разбира се, Иван Костов" продължи Бареков в 40-минутната си реч пред около 3000 делегати на учредителното събрание на формацията си.

В програмата на партията са връщане на прогресивното облагане и таблет за всяко дете, диференцирано ДДС за лекарствата и храните, както и достойни доходи на хората. Бареков обеща работни места за всички и заяви, че влиза в политиката, не за да отмъщава, а за да работи за хората. За целта той бил готов да се кандидатира и за най-високия пост в републиката – този на министър-председател.

В опит да демонстрира желанието си за прозрачност, Бареков анонсира, че в близките дни щял да стане първият български политик, който да обяви публично авоарите си, вложени "не в офшорни сметки, а в български банки". Щял да дари всичко, което има, на новата си партия "България без цензура", въпреки че нямало да може да издържа партията така, защото законът забранява големите дарения за формациите.

Сред официалните гости бяха американският генерал Уесли Кларк, бившият латвийски премиер Ейнарс Репше, шефът на пловдивската организация на БСП Георги Гергов, почетният председател на "Гергьовден" Любен Дилов–син, бившият синдикалист и ляв депутат проф. Кръстьо Петков.

Сред основателите на новата партия с апетити към властта са някои от най-известните политически номади – бившият депутат от "Атака" и нереализиран телевизионен водещ Калина Крумова, преминалият през СДС, ДСБ и РЗС Димитър Абаджиев, както и едно от лицата на февруарските протести и активен русофил – Ангел Славчев.

mediapool.bg