Кламер БГ - Новини: Барак Обама: Пушенето на марихуана е лош навик, но не е по-вредно от алкохола

Барак Обама: Пушенето на марихуана е лош навик, но не е по-вредно от алкохола

Свят

|
Пон, 20 Ян 2014г. 10:26ч.
Барак Обама: Пушенето на марихуана е лош навик, но не е по-вредно от алкохола

Пушенето на марихуана е лош навик, но тя не е по-опасна от алкохола. Такова мнение изрази президентът на САЩ Барак Обама в интервю за списание "Ню Йоркър".

По думите му той не се обявява за тотална декриминализация на употребата на леката дрога, но смята, че тя е по-малко опасна от алкохола "предвид влиянието й над индивидуалния потребител".

Според него онези, които твърдят, че узаконяване на марихуаната ще реши някои социални проблеми, вероятно имат прекалено големи очаквания. Обама призна, че е употребявал марихуана като млад, но това било "лоша идея".

"Както е добре документирано, аз съм пушил марихуана като дете. За мен това е лош навик и порок, не много различен от цигарите, които пушех в младежките години и през значителна част от живота си като зрял човек", казва държавният глава на САЩ.

Президентът се тревожи, че малки деца, особено афроамериканци и испаноезични, са по-уязвими да пропушат марихуана от децата на хората от средната класа. Той подчертава, че твърдите наркотици нанасят дълбоки поражения на хората, които ги употребяват, и обществото плаща твърде висока цена за това

mediapool.bg