Кламер БГ - Новини: Атанас Атанасов: "Обръчи" около Първанов бяха лишени от "порции"

Атанас Атанасов: "Обръчи" около Първанов бяха лишени от "порции"

България

|
Пон, 20 Ян 2014г. 14:07ч.
Атанас Атанасов: "Обръчи" около Първанов бяха лишени от "порции"

В основата на възраждането на проекта АБВ стои "лишаването от порции на някои обръчи от фирми около бившия президент", смята бившия шеф на контраразузнаването и настоящ общински съветник от ДСБ в София – ген. Атанас Атанасов. Сблъсъкът между Сергей Станишев и Георги Първанов е икономически. Към него имат отношение и "изгарянето" на Богомил Манчев и на бившия заместник-председател на ДПС Христо Бисеров, коментира Атанасов в понеделник пред Нова телевизия.

Определям нещата на базата на един философски постулат – че в крайна сметка политиката е концентриран израз на икономиката, каза той.

"Ще ви обясня този постулат в конкретния случай с изразните средства на един много известен български философ – Ахмед Доган. Някои обръчи от фирми около Георги Първанов са лишени от порции при сегашното управление", продължи Атанас Атанасов.

Той даде пример с Богомил Манчев – собственик на "Риск инженеринг", свързан с най-големите поръчки в ядрената енергетика у нас, и бившия зам.-председател на парламента от ДПС Христо Бисеров. По думите му те са "изгорели" именно заради този сблъсък. Атанасов обаче не даде повече подробности за връзките между случаите.

Срещу Манчев има образувани дела и той беше изваден от енергийния бизнес, защото днешните управляващи решиха, че други хора трябва да се занимават с тази работи, после видяхме, че тук дойде "Уестингхаус", каза той.

Според Атанас Атанасов големият проблем в България е в коалицията, която управлява държавата и по-точно това, че "Ахмед Доган и сараите му диктуват порциите в цялата икономика на държавата".

Има много сериозни кръгове в БСП, които са засегнати, които са изритани, които са недоволни и от икономическата политика, и основно от кадровата политика, която се води. Те са недоволни от това, че основни кадрови назначения и в държавата, и в икономиката на България, се диктуват от Сараите, каза Атанасов.

Той допълни, че управляващите, ръководството на БСП и председателят му Сергей Станишев с всички средства са събирали информация за партийния противник в лицето на ГЕРБ.

Забелязва се напоследък възстановяване на определени практики от времето на бившия главен прокурор Никола Филчев, коментира той очаквания запис между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков.

"От начина, по който реагира пропагандната машина на властта - моментално, виждаме, че управляващите, Станишев, ръководството на БСП са били много добре информирани, и то детайлно, за това, което готви другата страна, което означава, че с всички средства, допустими и недопустими, е била събирана информация за вътрешнопартийния противник", заяви още Атанасов.

mediapool.bg