Кламер БГ - Новини: "Атака" предлага парламентарна комисия за "имигранти и бежанци"

"Атака" предлага парламентарна комисия за "имигранти и бежанци"

България

|
Четв, 16 Ян 2014г. 17:40ч.
"Атака" предлага парламентарна комисия за "имигранти и бежанци"

Народните представители от националистическата партия "Атака" предлагат да се създаде нова постоянна комисия в парламента – по въпросите за имигрантите и бежанците.

"В настоящия момент с решаването на проблема с бежанците и имигрантите са ангажирани МВР, МвНР, Агенцията за бежанците, местните органи на държавната власт и ред други държавни и неправителствени организации. Много често те работят всяка за себе си, не съществуват стиковка и единни действия и отношение по възникващите проблеми", пише в мотивите към предложението.

От "Атака" смятат, че е необходимо да съществува "единен и координиращ орган на най-високо ниво, който да осъществява не само непосредствената политическа дейност във връзка с бежанците и имигрантите, но и да бъде близко до нормативното уреждане на законодателните инициативи във връзка с тези проблеми".

Депутати от партията коментираха, цитирани от "Дневник", че не очакват останалите парламентарни групи да се съпротивляват на идеята. "Не и ако мислят национално отговорно", заяви Миглена Александрова.

mediapool.bg