Кламер БГ - Новини: АБВ и ГЕРБ може да си сътрудничат по ключови приоритети

АБВ и ГЕРБ може да си сътрудничат по ключови приоритети

България

|
Съб, 18 Ян 2014г. 18:24ч.
АБВ и ГЕРБ може да си сътрудничат по ключови приоритети

АБВ и ГЕРБ могат да си сътрудничат по ключови приоритети за страната. Това заяви социологът Андрей Бунджулов, бивш секретар на президента Георги Първанов пред Дарик радио.

"Възможно е по стратегически приоритети. Условието, за да се постигне съгласие по няколко стратегически приоритети, е острата полемика по моделите на икономиката и на социалната политика. Нека политическите сили да поставят на масата своите политики и да видим тогава по какво е възможно съгласие. Това трябва да е абсолютно прозрачен публичен дебат", заяви Бунджулов.

"Страната печели от съгласието по няколко приоритета, минимум по няколко стратегически цели. И то дългосрочно съгласие, което трябва да бъде проектирано в бъдещето, не просто с години, а с няколко десетилетия напред....Страната не печели от безпринципни и непрозрачни коалиции. Страната не печели от разиграването на някакви задкулисни или лобистки интереси", коментира социологът.

По думите на Бунджулов АБВ ще настоява за отмяна на плоския данък и въвеждане на семейното подоходно облагане, съчетано с необлагаем мининум.

Социологът бе категоричен, че не може някой да бъде обвинен в предателство, ако вече няма доверие на ръководството на дадена партия, също както избирателите не могат да бъдат обвинени в предателство, ако не подкрепят партия, от която са били разочаровани.

mediapool.bg